Aţi slăbit în ultimele 3 luni? Sunteţi în timpul unui tratament pentru cancer? Nu ştiţi dacă aţi slăbit prea mult? Aflaţi acum!

Calculați-vă procentul de modificare a greutății:

Greutatea pe care o aveti in mod obisnuit (in kg):

Greutatea pe care o aveti in momentul de fata (in kg):

Daca aţi pierdut mai mult de 5% în ultimele 3 luni este important să ştiţi de ce. Pierderea de kilograme este mai importantă dacă s-a întâmplat în ultimele 2 luni sau ultima lună. Cu cât aţi pierdut mai multe kilograme într-o perioadă mai scurtă, cu atât este posibil să fie o problemă pentru sănătate.

Dacă aţi slăbit pentru că aşa aţi vrut, tot este important să nu pierdeţi prea multe kilograme, prea repede, pentru că, pe termen lung, nu o să puteţi menţine această scădere şi kilogramele vor reveni.

Dacă sunteţi în timpul unui tratament dificil, cum este cel pentru cancer, sau urmează să suferiţi o intervenţie chirurgicală (o operaţie) slăbitul mai mult de 5% din greutatea dumneavoastră iniţială vă pune la risc (pericol) de malnutriţie. Discutaţi cu oncologul dumneavoastră şi cu dieteticianul pentru a vedea ce puteţi face. Vă pot fi de ajutor următoarele articole Scăderea involuntară în greutate şi Cum prevenim scăderea în greutate în timpul tratamentului pentru cancer.

Facebook
YouTube
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close