Amigdalina /Laetrile/Vitamin B17

  1. Denumiri comune pentru acelaşi produs:

amigdalina, laetrile, vitamina B17, sâmburi de caise, mandelonitril

  1. Cum funcţionează:

Studiile despre amigdalină, cunoscută şi ca vitmaina B17 sau Laetrile, au arătat că nu poate fi folosită în tratamentul cancerului şi nici în prevenţia cancerului.

Amigdalina este un extract derivat din sâmburii de caisă. Atunci când ajunge în tubul digestiv este digerată de enzimele noastre şi transformată în cianură, care este o otravă bine cunoscută.

Atât studiile pe animale, cât şi cele pe oameni nu au arătat niciun beneficiu în tratamentul cancerului prin administrarea de amigdalină. Unii pacienţi din studii au suferit în urma intoxicaţiei cu cianură.

  1. Beneficii presupuse: 

Beneficiul presupus este vindecarea cancerului – Cu toate ca în unele studii în laborator amigdalina a aratat potenţial efect anticancerigen, studiile clinice (pe oameni) nu au putut reproduce acest efect.

  1. Atenţionări speciale:

Consumul de Laetril (amigdalina) a fost legat de cazuri de intoxicaţie cu cianură. Probabilitatea intoxicării cu cianură se pare că este mai mare dacă se ia împreună cu vitamina C sau dacă e consumată de persoanele care au deficit de vitamina B12.

  1. Efecte secundare:

Intoxicaţia cu cianură – apare la doze mari sau consumul pe o perioadă îndelungată. Poate determina – greţuri, vărsături, dureri de cap, ameţeală, decolorări ale pielii, scăderea cantitaţii de oxigen care ajunge la ţesuturi, scăderea tensiunii arteriale, disfuncţii neurologice, comă, moarte.

  1. Comentarii:

FDA (Agenţia alimentelor si medicamentelor din SUA) şi EC (Comisia Europeană) nu permit utilizarea tratamentelor cu vitamina B17 (amigdalină, Latrile).

 Biografie:

  1. https://www.cochranelibrary.com/cdsr/doi/10.1002/14651858.CD005476.pub4/full
  2. https://www.mskcc.org/cancer-care/integrative-medicine/herbs/amygdalin
  3. https://www.accessdata.fda.gov/cms_ia/importalert_167.html

 

Facebook
YouTube
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close